Definitief ontharen

defnitief ontharen

Definitief ontharen

Het is mogelijk om overbeharing tijdelijk weg te laten halen met hars, bij het zelf verwijderen van haren door middel van scheren, epileren, harsen of crème kunnen ingegroeide haren en ontstoken haarzakjes ontstaan. Bij de professionele harsen en epilatie methoden die Grand-Jean toepast treden die vrijwel nooit op.

Waarom geen permanent ontharen met licht

Het is ook mogelijk definitief haren te laten verwijderen door middel van lichttherapie. Daarbij wordt met behulp van geconcentreerd licht het pigment in het haar verwarmd. Dat zorgt voor vernietiging van de haarwortel. Deze methode werkt alleen als er sprake is van pigment en ook alleen als er voldoende contrast is tussen het pigment in de huid en die in het haar. Het werkt dus niet bij grijze, blonde of lichte (dons)haren maar ook niet bij een donkere huid met donkere haren omdat de huid dan mee behandeld wordt met het risico van verbranding en pigmentatieveranderingen. Om de donkere haren op een donkere huid goed te kunnen behandelen en de huid niet mee te nemen moet de sterkte van de lichtflits of laser niet te hoog zijn. Bij die instelling is de sterkte niet hoog genoeg zodat de haren terug komen. Ook een lichte huid mag gedurende de behandeling (6 weken voor en na) niet blootgesteld worden aan de zon, dit maakt deze methode minder geschikt voor het gezicht omdat de huid daar voortdurend in aanraking komt met het licht.

Elektrisch ontharen

Omdat lichttherapie voor een groot deel van de mensen met overbeharing niet geschikt is wordt bij Grand-Jean elektrisch ontharen toegepast op de donkere huid, op blonde, rode en grijze haren en haren in het gezicht. Dat duurt langer maar het is een methode die veilig is en werkt bij elke kleur haar en op elke huid. Ook is het de beste methode voor het weghalen van wenkbrauwhaartjes zodat de wenkbrauw mooi in model blijft.  Bij elektrisch ontharen wordt een heel dun naaldje langs de haar in het haarzakje geschoven.Vervolgens wordt het naaldje warm waardoor de haarwortel vernietigd wordt. Net als de lichtflits of lasermethode is deze methode niet geheel pijnloos en kunnen haren alleen in de actieve groeifase worden vernietigd. Niet alle haren zijn tegelijkertijd in de actieve groeifase. Er zijn dus meer behandelingen over een langere tijd nodig.

De methode is ook geschikt voor het weghalen van steelwratjes, bloedblaasjes en rode adertjes (couperose).

Vergoeding van ontharen door uw ziektekostenverzekeraar

Schoonheidssalon Grand-Jean is volledig bevoegd en staat ingeschreven bij de ANBOS en de ziektekostenverzekeraars. Afhankelijk van uw verzekeraar en polis kan uw ziektekostenverzekeraar permanent ontharen in het gezicht geheel of gedeeltelijk vergoeden.